Vælg den rigtige gaming PC

Hvis man ikke har forstand på gaming computere, kan det være ekstremt forvirrende at finde rundt i junglen af forskelligt hardware. Mange er navnene, virker som en tilfældig kombination af bogstaver og tal. Hvad er den mest kraftfulde CPU? En Intel 11600K, Intel 12400F eller AMD 5600X? Jeg kan afsløre at de ca. er lige kraftfulde, men pointen er, at hvis man ikke har kendskab til CPU’er, har man ikke en jordisk chance for at vide dette.

Hvordan finder man så den rigtige gaming PC?

Dangaming har lavet en Gaming PC Guide, hvor du vælger de spil du ønsker at kunne spille, hvorefter de kommer med anbefalinger i tre forskellige prisklasser. De giver samtidig en god beskrivelse af, hvilken spiloplevelse du får ved hver prisklasse, så du kan opveje pris og performance mod hinanden, så det passer til netop dit behov og budget.

En anden mulighed, som dog kræver lidt mere arbejder, er at kigge på benchmarks. Typisk bliver benchmark lavet ved, at tester en række spil og programmer, hvorefter man udskifter et styks hardware, hvorefter de samme spil og programmer bliver testet igen. På denne måde kan man teste, hvilken effekt den udskiftede hardware har på ydeevnen. Når man leder efter en gaming computer, vil det typisk være CPU (processer) og GPU (Grafikkort), som er de interessante benchmarks. En simpel søgning på google eller youtube, vil som regel være nok til at finde gode benchmarks.

En tredje mulighed er, bare at gå efter prisen. Der er generelt en ret god korrelation mellem pris og power, så derfor kan denne strategi godt fungere. Den er dog forbundet med stor usikkerhed, da du risikerer at betale for meget for ”mærket”.

Derudover er der en masse faktorer, som ikke har den store indflydelse på gamingoplevelsen, men stadig er vigtigt at overveje. Det kan være den visuelle stil, som i høj grad er bestem af kabinettet. Det kan også være, at du behov for ekstra meget lagerplads, hvilket betyder du skal finde en computer med ekstra stor SSD eller HDD. Hvis du har mod på selv at opgradere din computer i fremtiden, kan det også være fornuftigt at investere i et bedre bundkort og strømforsyning.

Hvis man vil undersøge det hele, bliver det meget teknisk og tidskrævende. Hvis man ikke har tid, eller interesse, i at gøre dette, vil det være fornuftigt at benytte dangamings ”Gaming PC Guide”, så du hurtigt og nemt får anbefalet en god gaming computer, som samtidig er yderst konkurrencedygtigt på prisen.