Start din hjemmetræning i dag med træningselastikker

18. februar 2022

Der findes mange træningsværktøjer på markedet i dag. Et træningsredskab, der har været brugt i årtier, er træningselastikbåndet. Elastikbånd er elastiske bånd, der normalt er fremstillet af gummilatex eller kompositmaterialer af gummi. Grunden til at træningen skrider frem med træningselastikker er, at de kan give ca. 30 til 70 procent modstand, hvilket gør træningen mere effektiv. Træningselastikker kan også bruges til at træne en bredere vifte af træningsmetoder – fra træning af overkroppen til træning af underkroppen. Det er vigtigt at lave træningselastikker i træningen, men det er også meget vigtigt at vælge de rigtige træningselastikker. Træning med for lidt modstand vil ikke stimulere træningseffekten, og træning med for meget træning kan medføre skader. besøg vores hjemmeside og se vores store udvalg af træningselastikker.

 

Når du skal vælge træningselastikker, bør du først overveje din styrke og erfaring, da forskellige mennesker træner med forskellige spændingsniveauer. Hvis du er en erfaren atlet eller bodybuilder, skal du bruge et højt spændingsniveau under træningen – ca. 40 procent af din fulde kraft, så du hurtigere kan se resultater. Hvis du lige er begyndt at træne elastiske øvelser, skal du bruge træningselastikker med lav modstand – ca. 30 procent af din fulde kraft, så dine muskler kan tilpasse sig langsomt og let. Du bør starte med en elastik hvis du har et ønske om at starte med hjemmetræning. Træning med træningsbånd er også meget omkostningseffektivt, fordi træningselastikker generelt er billigere end træningsvægte.

 

Når du træner hjemme med træningselastikker, bør du vælge en passende størrelse træningsbånd. Du kan justere træningsmodstanden efter dine træningsbehov – hvis træningen er for let for dig, kan du bruge mere end ét træningsbånd; hvis den er for svær for dig, skal du blot bruge ét træningsbånd. Det er også vigtigt at vide, hvordan man effektivt træner med træningsbånd. Træningselastikker er meget nyttige, når du udfører grundlæggende træningsøvelser som push-ups og pull-ups, fordi de kan give ca. 30 til 70 procent modstand under arbejdet. Dette gør gentagelserne stærkere og forbedrer muskeludholdenheden. Når du bruger træningselastikker under chin-ups, skal du sørge for ikke at lade elastikkens spænding falde på vej op, så du får det maksimale ud af din træning og din elastik.